Pe partea exterioară sunt vopsite cu 3 straturi de acoperire PVDF. Acest sistem este compus dintr-un strat de protecţie, un strat fluor-polimeric special conceput şi un strat superficial. Calitatea înaltă a acoperirii asigură materialului şi o rezistenţă mare la factori externi: ploi acide, poluare de origine industriala, raze ultraviolete şi coroziune.      

 

1. folie protecţie

2. strat de poliester

3. aluminiu

4. adeziv

5. polietilenă

Compozit

      

PrelucrareBond

1. Tăierea plăcii de bond se efectuează cu ajutorul debitorului circular. Instrumentul trebuie să aibă vârfuri din metal dur. Grosimea dintelui tăietor trebuie să fie aproximativ 2-4 mm, dinţii - în formă de trapez sau drepţi. Viteza maximă de pilire trebuie să fie aprox. 5000 m/min, iar  avansarea - 10-30 m/min. La trasarea materialului este nevoie de a se lăsa adaos de prelucrare cate 0.5 mm la fiecare parte.

2. Frezarea se realizează pe partea interioară a plăcii cu ajutorul frezei circulare sau manuale executând brazde dreptunghiulare sau în formă de V pe la margina presupusei încovoieri. Stratul de plastic nu trebuie să fie tăiat până la placa inferioară de aluminiu (vezi des.). Grosimea neesenţială a materialului rămas permite de a face ulterior conturarea manual.

 

  

Îndoirea plăcilor de bond se poate efectua cu mâinile, fără recurgerea la ajutorul preselor pentru încovoiere. Raza de încovoiere se defineşte de forma frezei şi adâncimea crestăturii (vezi des.). Frezarea se efectuează cu dispozitive de frezare sau maşină de frezat. Viteza liniară a tăişului - 5000 rot./min, avansarea - 2,1 m/min. Prelucrarea se poate efectua nu numai în atelier special, dar şi chiar pe locul de montare.
Indoire

  
Pentru unghi de 900, muchie dreaptă:

 

Unghi 90 cu muchie dreapta

 

Pentru unghi de 900, muchie rotunjită:

 

Unghi 90 cu muchie rotunjita

Pentru unghi de 450:

 

Unghi 45

 

3.Roluireaplăcilor de bond se realizează cu ajutorul dispozitivelor speciale. 

4. Închiderea casetelor:

 

Montajul

Varianta cu structură aluminiu (rectangular, sau profil T), prin fixarea casetelor cu popnituri.

Casete tip Z,    Casete tip C,  prindere cu cornier prindere direct pe structură:

Mascare - prinderi casete:

    Structura specială prin fixarea casetelor prin agăţare (necesita o frezare specială   a casetelor).